strapdag

Vanaf 1 september 2020 is onze gemeente Merelbeke een Octopusgemeente en zijn alle basisscholen op de gemeente Octopusscholen.

Dat betekent dat we streven naar duurzaam woon-schoolverkeer en naar kindvriendelijke schoolomgevingen en -routes.

In de hedendaagse schoolomgeving is er:

  • behoefte aan veilige schoolomgevingen met ruimte voor stappers en trappers (blauwe laag)
  • behoefte aan vergroening (groene laag)
  • behoefte aan beweging (rode laag)
  • behoefte aan ontmoeting (oranje laag)

Een gelaagde schoolomgeving waar het aangenaam vertoeven is en waar voetgangers en fietsers worden aangetrokken.

De gemeente Merelbeke maakte reeds werk van een duidelijke visualisatie van de schoolomgevingen. Zebrapaden werden in een opvallend kleurtje gestoken en scholen werden visueel sterker aangeduid.

In de week van de mobiliteit – van 16 tot en met 22 september- gingen we alvast van start met de eerste actie als Octopusschool.

Vrijdag 18 september 2020 was het STRAPDAG!

Op de strapdag komen elk jaar duizenden kinderen te voet of met de fiets naar school. Ook steps, rolschaatsen of zelfs gocarts zijn die dag populair! Kinderen vinden stappen en trappen een leuke manier om naar school te komen. Het is bovendien gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer rust en veiligheid aan de schoolpoort.

Op vrijdagochtend 18 september mochten  we al onze “STRAPPERS” begroeten aan de schoolpoort. Ze werden beloond met een kleurrijk Straparmbandje. Dit kan hen eraan herinneren dat we liefst zoveel mogelijk “Strappend” naar school komen. 

Fier op alle strappers!