voorleesweek

Tijdens de voorleesweek zetten we het plezier van voorlezen in de kijker. We starten en eindigen elke schooldag met een voorleeskwartier.

Onder het motto ‘lezers maak je samen” zetten we dit jaar in op ouderbetrokkenheid. Ondanks corona willen we ouders toch tot in de klas brengen. Vandaar dat aan onze ouders gevraagd werd een filmpje op te nemen van een voorgedragen gedicht zodat dit in de klas getoond kan worden. Anderstalige of meertalige ouders kunnen een filmpje sturen van een gedicht in hun moedertaal. Op die manier brengen we ook hun thuistaal tot op de school en kunnen kinderen kennismaken met brede taal.

De leerlingen van de 3de graad schrijven zélf een gedicht over wat corona met hen doet.

We blijven ons inzetten om een sterk leesbeleid te organiseren voor al onze leerlingen. Deze voorleesweek zet het belang van voorlezen binnen het hele leesproces nog eens in de kijker.