afbeelding van Directeur Sophie

 Maandbrief

GILKO Merelbeke                                                                                                        December 2017

 

December, de laatste maand van het jaar, een maand van feesten en gezelligheid maar ook een terugblik op…

We mochten deze maand genieten van een aantal ‘warme’ initiatieven ten voordele van onze medemens. De Ketnet Koekenbak in de hoofdschool Kloosterstraat was daar één van. Met veel enthousiasme werden de schouders onder dit project gestoken. Op dinsdag 19 december gingen alle kinderen aan de slag om wafeltjes te bakken én in te pakken. Tijdens de wekelijkse markt op donderdag 21/12 boden onze kinderen van het 6de leerjaar die te koop aan. Ook tijdens de kerstborrel konden de koekjes aangekocht worden. De opbrengst wordt geschonken aan de Warmste Week ten voordele van het kinderkankerfonds.

We verwelkomden deze maand ook een delegatie uit Toucountouna. Zij kwamen samen met de leerlingen van het 4de en 5de leerjaar ontbijten op onze school. Het was voor deze mensen tevens een eerste kennismaking met ‘sneeuw’. Elke klas had een leuk optreden voorzien  en het werd een mooie ontmoeting. Ze brachten een koffer mee met typische spullen uit hun streek en ook omgekeerd werd een koffer uitgewisseld. De koffer reist rond op onze school zodat de kinderen kunnen kennismaken met deze plaatselijke voorwerpen.

Ook vanuit onze ouderwerkgroepen werden we deze maand gul getrakteerd. Het kerstontbijt en andere kerstevenementen zorgen voor een verbonden gevoel en voor een leuke afsluiter van het jaar. Onze oprechte dank daarvoor!

We willen deze maandbrief afsluiten met onze allerbeste wensen voor iedereen.

Ik heb een wens voor iedereen.
Een gelukkig nieuw jaar met lieve mensen om je heen.
Mensen die van je houden om wie je bent.
Mensen in wie je een stukje van jezelf herkent.
Laat merken dat je om hen geeft,
dat je samen met hen iets moois beleeft.
Dan is je leven pas een feest.
Veel geluk, liefde en een goede gezondheid voor 2018!

 

Els Sys – Sophie Lejeune

Directeur GILKO Merelbeke