afbeelding van Directeur Sophie

De laatste periode van het schooljaar 2017-2018 gaat in.

April en mei waren drukke maanden en ze vlogen razendsnel voorbij. Na een deugddoende paasvakantie vierden de feestelingen van het 6de leerjaar hun plechtige communie of lentefeest. Met veel trots zien we deze tieners uitgroeien tot echte jongeren met een eigen mening.

Het schoolfeest op de afdeling Bergwegel werd een succes. Onder een stralende zon genoten ouders, kinderen en grootouders van een zalige fietstocht. De inspanningen werden beloond want bij aankomst wachtte hen een uitgebreid pizzabuffet. In combinatie met een verfrissend drankje werden de stukken pizza gesmaakt! De gezellige sfeer op de speelplaats, het vele gekeuvel en de gemoedelijke babbels maakten dat het goed was.

Daarna was het de beurt aan de afdeling Lemberge. Ook daar kon men genieten. Deze keer onder de formule ‘walking diner’. Alle gerechtjes werden door de kinderen bereid. Er waren lekkere wraps, croques en wafels. De dorst kon gelest worden met een soepje of een glaasje cava. De eetkramen en uitnodigende zitplekjes maakten van de speelplaats een gezellige ontmoetingsplaats.

Afgelopen weekend vierden de kinderen van het 1ste leerjaar hun 1ste communie of hun lentefeest. Iedereen werd door de school getrakteerd op een mooie rugzak. Ook de kinderen die geen van deze twee feesten vierden omwille van een andere geloofsovertuiging. We hebben immers respect voor ieders mening en keuze. Bij ons is iedereen welkom, welke levensbeschouwing ook. We zijn allemaal mensen met dezelfde noden en dezelfde behoeften. Een mooie waarde die we de kinderen zeker willen meegeven.

De sportdag voor de lagere afdeling afgelopen maandag werd door het stralende weertje een topper. De kinderen van de eerste graad genoten in de hoofdschool van springkastelen en allerlei rollend materiaal. De kinderen van de 2de graad deden sportactiviteiten in de Kouterslag Melle en de derde graad ging klimmen en pootje baden in de Blaarmeersen te Gent.

Nog een maandje inzet, nog heel wat leerkansen en ervaringen… Op naar de zomer!

Els Sys – Sophie Lejeune

Directeur GILKO Merelbeke