afbeelding van Directeur Sophie

 Maandbrief

GILKO Merelbeke                                                                                                        Oktober 2017

 

Nu de herfst haar intrede deed en onze kinderen hun warme jassen aantrekken, kijken we uit naar het eerste schoolverlof, de herfstvakantie.

Geen herfst zonder een bezoek aan het bos. En dat is wat de meeste van onze leerkrachten samen met hun kinderen deden. Onthaasten, terug naar de natuur, verwondering om de mooie paddenstoelen, stiekem hopen op een ontmoeting met een kabouter,…

Oktober was een maand vol leuke initiatieven. De kinderen van Lemberge gingen op zeeklassen. In de afdelingen Lemberge en Kloosterstraat werden reeds grootouderfeesten georganiseerd. Daarnaast waren er bezoeken aan tentoonstellingen, aan de Sterrenwacht, aan de bibliotheek en zoveel meer.

In de hoofdschool maakte ik kennis met Renée die het project Bolivia leidde in het 5de en 6de leerjaar Kloosterstraat. Hij vertrok jaren geleden naar Bolivia om er kortstondig te werken en sociaal werk te kunnen verwezenlijken. Maar hij is gebleven. Vol passie en enthousiasme vertelde hij over zijn leven ginds en over zijn drijfveren. Op zo een moment kom je opnieuw met je voeten op de grond. Hoe opgejaagd leven wij? Ondanks alle luxe en comfort lopen we tegen onze eigen gehaastheid aan. Wie verlangt niet naar wat meer tijd om allerlei dingen te doen waar we anders niet toe komen?

Zeker iets om over na te denken en mee te nemen in de omgang met onze kinderen.

We blijven verder toezien op de waarden en normen. Onze visievorming is een belangrijk punt tijdens personeelsvergaderingen.

Ook onze ouderwerkgroepen organiseerden leuke samenkomsten. De picknick in de Kloosterstraat was een succes. Er werd gezellig gekeuveld op het grasveld. Op de afdeling Bergwegel stond afgelopen weekend een gezellige lichtjestocht op het programma. Het is leuk te zien dat ouders zich vrijwillig inzetten om van de school een hechte leefgemeenschap te maken. Onze dank daarvoor.

Verder wensen we alle kinderen een deugddoende vakantie toe. Hopelijk kunnen jullie, ouders, ook genieten van een aantal ontspannende vrije dagen.

 

Els Sys – Sophie Lejeune

Directeur GILKO Merelbeke