De laatste school bezocht

U bent hier

Leerlingen,

We bezochten de laatste lagere school.  Ook daar kregen we een heel hartelijk ontvangst van de leerlingen en de leerkrachten.

In die school mocht ik een turnles bijwonen.  Heel interessant om te zien.  Het was in het eerste leerjaar, met 60 leerlingen. 

Per 15 leerlingen werden ze in een team ingedeeld.  Ze kregen per team een gekleurd haarbandje en moesten eerst marcheren, daarna opwarmingsoefeningen en dan in hun 4 groepjes springoefeningen doen.  Een beetje zoals jullie in groepjes eerst moeten oefenen tijdens de turnles.

Daarna heeft de directeur me de schooltuin getoond.  Een beetje zoals onze schooltuin, maar wel groter en alles wat ze kweken gebruiken ze op school om eten van te maken, o.a. worteltjes, uitjes, kool, ...  De kinderen op die school kennen en kunnen wel goed in de tuin werken, omdat hun ouders thuis ook allemaal een stuk grond bewerken.

Ook in die school hebben we dan jullie fotoboek overlopen en hadden de leerkrachten en de directeur veel vragen.  We hebben hierover van gedachten kunnen wisselen en op het einde hebben de leerlingen nog eens voor ons gedanst.