Inhoud van Juf Anniek

U bent hier

herfst - slakken

De een was wat bang, de ander vond ze superleuk, een derde wende er in de loop van het thema aan... onze slakjes! We deden heel veel leuke spelletjes rond slakken en de herfst en genoten weer met volle teugen. Terwijl onze wereld op zijn kop staat en er zoveel problemen zijn rondom ons merken we dat onze kleine kapoenen verder genieten van het leven en zich niets aantrekken van allle regels en maatregelen. Gelukkig maar.

Lees het volledige bericht

ridders en kastelen

Drie weken lang kropen we in de leefwereld van ridders en prinsessen. 

Lees het volledige bericht

naar de paardenmanege

Met onze eerste kleuters brachten we in ons thema ridders en kastelen een bezoek aan de paardenmanege. Dit was een zeer leuke belevenis en voor sommigen ook echt grenzen verleggen.

Lees het volledige bericht

Thema afval in de eerste kleuterklas

De afgelopen twee weken was ons thema afval. We leerden op de juiste manier sorteren en onze nieuwe afvalstraatjes gebruiken. In de klas ontdekten we dat je met afval hele leuke dingen kan doen. 

Lees het volledige bericht

vuilnistocht

Met onze eerste kleuters leefden wij ons in in het beroep van vuilnisman. Samen gingen we met onze verschillende afvalzakken in de bolderkar om in de wijk rond de school vuilnis op te halen en te sorteren. Een zeer leuke en leerrijke ervaring.

 

Lees het volledige bericht

naar school

Ons eerste thema zit er op : terug naar school. We verkenden de klas en de hoekjes. We herhaalden de regels en afspraken. We beleefden al enkele leuke activiteiten zoals schilderen, een gezelschapsspel spelen, krullenbollen met krijt buiten, en zo veel meer. Kijk en geniet mee van onze eerste schoolweken.

Lees het volledige bericht

sportdag maart 2020

Beste ouders,

We genoten van onze tweede sportdag. Het werd een dag van veel bewegen en plezier beleven.

 

Lees het volledige bericht

naar de sportdag

Fietsen samen, springen op de springkastelen, leren hoe je een estafette moet spelen en tennissen met ballonnen. Het was een fijne voormiddag.

 

Lees het volledige bericht

de bakker

Het thema de bakker leefde echt in onze klas. We hadden een bakkerijtje in onze klas waar veel lekkers kon gekocht worden. We bakten ons eigen broodje, we leerden een boterham smeren, maakten muziek met deegkommen,... Ook het bezoek aan een echte bakkerij maakte het nog concreter allemaal. Het waren fijne weken. Ze vlogen echt voorbij.

Lees het volledige bericht

driekoningen zingen

Vandaag was het driekoningenfeest dus gingen we op tocht in onze straat om te gaan zingen. De kinderen genoten enorm van het gebeuren en waren blij met de vele snoepjes en koekjes die we kregen aan verschillende huizen. De mensen waren ook blij dat we eens op bezoek kwamen.

Na onze tocht staken we het kampvuur aan en genoten we van een lekker stukje driekoningentaart en een kop warme chocolademelk. In de taarten zat een figuurtje uit de kerststal. Wie dit vond in zijn stukje won de kroon die bij de taart zat.

Het was een heel gezellig feest. Bedankt aan de vele mama's en papa's die hun kindje geholpen hebben om een mooie ster of kroon te knutselen voor deze activiteit.

 

Lees het volledige bericht

Pagina's