Inhoud van Juf Lien

U bent hier

5B: van deze vertelborden krijg je zin in lezen!

In 5B worden boeken gelezen, maar ook "aan de man gebracht". En op welke manier!! De leerlingen maakten bij hun zelfgekozen boek een schitterend "vertelbord". Dit bord loodste de klas doorheen het verhaal en zorgde ervoor dat de klassieke boekbespreking een pak boeiender werd. De juf was danig onder de indruk: de borden waren prachtig, het vertellen bij de borden liep als een trein, de klas luisterde en genoot van al dat moois.

Proficiat, 5B, jullie zijn kanjers!

Juf Lien (nog steeds in de 7de hemel).

Lees het volledige bericht

Terugblik "Proeven van India"!

De foto's van de workshop "Proeven van Inda" zijn een beetje blijven steken op de digitale kaart. Ondertussen kregen we ze toch in een format die naar de blog kon overgezet worden.

Geniet maar even mee van de mooie knutselwerkjes, dansbewegingen en hennatekeningen. We danken hierbij nog eens Bavna (6A), haar mama en vriendin, die ons tijdens de workshop fantastisch begeleid hebben en India tot een waar feest maakten. 

Namasté,

juf Lien.

Lees het volledige bericht

Terugkijk: 5B herontdekt Benin

Ons WO-thema rond Benin en de Beninmobiel ligt ondertussen al even achter ons. Wel leuk om nog even terug te denken aan het vergelijkend onderzoek dat we in 5B uitvoerden. We wilden immers te weten komen hoe groot het verschil in watervoetafdruk is tussen Toucountouna en Merelbeke? We testten het uit door te kijken hoeveel water er gebruikt wordt als we tanden poetsen, de vaatwas doen of onze handen wassen op z'n Benins en z'n Merelbeeks. Het verschil was overduidelijk: wij moeten echt leren de kraan vlugger dicht te draaien!

Waterspatjes,

juf Lien.

Lees het volledige bericht

Terugkijk: 5B in kunstzinnige sferen

U zag de resultaten van de Van Gogh schilderijen al, maar u zag nog niet hoe geconcentreerd onze klas aan het werk ging en van een blanco canvas tot prachtige kunstwerkjes kwam.

Bij deze...

Groetjes,

juf Lien.

Lees het volledige bericht

5A/B en het Lindeken verbroederen!

Op maandag, 19 november, beleefden de leerlingen van 5A/B een bijzondere dag. In de voormiddag kregen we enkele bewoners van het Lindeken op bezoek in de klas. Vooral tijdens het lesuurtje Frans en actualiteit gaf dat toch wel de nodige ambiance: onze bezoekende oudjes hadden zodanig veel te vertellen dat de kinderen er bijna geen speld tussenkregen. In de namiddag trokken de twee klassen dan naar het Lindeken zelf, waar we een leuke quiz vol ludieke opdrachtjes speelden in het gezelschap van de bewoners.

Ondertussen zijn we de uitdaging van het Lindeken aangegaan: we schrijven momenteel een tof verslagje over deze verbroederingsdag op de computer! Benieuwd wat dat zal geven!

Groetjes,

juf Lien.

Lees het volledige bericht

Zeker kijken: kunstpareltjes in 5B!

Wat een creatieve kunstenaars hebben we in 5B!! Na onze taallessen over Vincent Van Gogh gingen we zelf aan de slag met doek, verf en penseel. We lieten ons inspireren door de talrijke werken van deze Nederlandse schilder. Stuk voor stuk leverden we pareltjes van werkjes af. Chapeau 5B! Dikke pluim voor jezelf (en dat allemaal zonder een oor af te snijden... Jullie zitten duidelijk beter in jullie vel dan onze Vincent  ;-)).

Groetjes,

juf Lien-vol-bewondering!

Lees het volledige bericht

5B in september

De eerste maand school zit erop! In 5B zijn we druk bezig geweest met zeeklassen, de Beninmobiel, de muzische workshops op school en het afwerken van onze grote zeeklassenkwis (samen met 5A).

Ook in de lessen wiskunde, Frans en Nederlands kwamen we op dreef. We onderzochten ondermeer of de kledingsmaat 140 écht wel oké is voor 10-jarigen (neen, dus, té klein voor ons klasgemiddelde) en we leerden mindmaps gebruiken om korte spreekbeurten te houden.

5B is dik oké!

Juf Lien.

Lees het volledige bericht

5A/B proeft van het speelhuisje!

Het nieuwe speelhuisje werd ook door onze 5des uitgetest en goedgekeurd.

Groetjes,

juf Lien.

Lees het volledige bericht

Zeeklassen 5B: achterafje...

De foto's van onze 3de dag aan zee hadden jullie nog tegoed: veel regen en wind, maar al bij al een leuke en leerrijke wandeling in de duinen! De besjes die we mochten proeven maakten de koude helemaal goed! :-)

Groetjes,

juf Lien.

Lees het volledige bericht

Tweede dag zeeklas - deel 2

Foto's Sealife en casinoavond...

Lees het volledige bericht

Pagina's