Inhoud van Juf Liesbeth

U bent hier

Bezoek aan de Tuin van Kina : spinnen

Op maandag 29 januari gingen we in de Tuin van Kina gaan griezelen. We maakten daar kennis met een heuse collectie vogelspinnen. Deze koninklijke dames zagen er heel rustig uit want het zijn namelijk nachtdieren. We leerden over hun tanden, hun tasters, waar hun naam vandaan komt, wat ze graag op hun menu krijgen, hoe ze zich verdedigen, wie de sterkste is, ... Via een heel mooi opgezette tentoonstelling leerden we een heleboel bij over deze schattige diertjes. Als je benieuwd bent, ga dan zeker eens op bezoek!

Lees het volledige bericht

Bezoek aan het weerstation "Volkssterrenwacht Armand Pien"

Vol spanning trokken we met de Lijn richting Gent. We werden verwacht in de "Volkssterrenwacht Armand Pien" voor een heuse uitleg over alles wat met het weer te maken had. Maaike legde alles piekfijn uit met handen en voeten. We kregen ook een brilletje op en konden op die manier heel goed zien hoe de Aarde rond de zon draait en ook hoe de Aarde rond zichzelf draait. Eénmaal boven op het dak, hadden we een prachtig uitzicht over Gent én maakten we kennis met allerlei rare toetsellen die metingen doen i.v.m. de temperatuur, de wind en de neerslag. Het was een heel boeiende namiddag!

Lees het volledige bericht

Welkom!

Ons eerste thema in de lessen wereldoriëntatie werd er eentje met heel wat doe-activiteiten. In groepjes werkten we opdrachten af en stelden zo een stamboom samen, maakten we onze klas na met blokken, bekeken we filmpjes en speelden een spel over de school van vroeger en nu, leerden we over de leerplichtwet en ontdekten we hoe onze familie in elkaar stak. 

Lees het volledige bericht

Veldloop

Dikke proficiat aan al onze lopers !!! Onze derdes haalden zelfs 3 medailles binnen !

Lees het volledige bericht

Gezinsportret

Een foto nemen van een fictief gezin op uitstap, daar kwam heel wat bij kijken. Enthousiast als we zijn, brachten we heel wat spulletjes mee en konden we ons verkleden in oma's en opa's, kleine kinderen, mama en papa, ... Zo zochten we de ideale plek uit voor het meest geschikte 'kiekje' van onze zogezegde uitstap. Plezier verzekerd !

Lees het volledige bericht

Kunstklas dag 3

Lees het volledige bericht

In de voetsporen van Kristian Mensa

Vandaag bekeken we de kunstenaar “Kristian Mensa” van dichterbij. Deze jonge illustrator uit Tsjechië brengt dagelijkse voorwerpen en etenswaren tot leven door ze te combineren met illustraties. Dit levert vaak grappige combinaties op. Nadat we heel wat werken van hem bekeken en besproken hadden, gingen we zelf aan de slag. Kijk maar...

Lees het volledige bericht

Inleefnamiddag binnen het thema "Gezond en wel in je vel".

Tijdens ons wo-thema "Gezond en wel in je vel" leerden we over de zintuigen, mensen met een beperking, ziektes, ... We werkten in groepjes en konden met ons groepswerk geld verdienen om te sparen voor een beloning. Deze beloning was een heuse inleefnamiddag waarbij we aan de lijve konden ondervinden hoe het is om met een beperking te leven. Kijk maar eens naar enkele sfeerbeelden.

Lees het volledige bericht

Sportdag

Op de snikhete maandag 29 mei trokken we met de fiets naar de Kouterslag. Daar beleefden we een keitoffe sportdag. Door het mooie weer kregen we extra pauzes en veeeeeel water. Het was een zonnige, sportieve en onvergetelijke dag! We hebben er met volle teugen van genoten!

Lees het volledige bericht

Sportvoormiddag : teambuilding

Lees het volledige bericht

Pagina's