afbeelding van Directeur Sophie

 Tijdens de voorleesweek zetten we het plezier van voorlezen in de kijker. We starten en eindigen elke schooldag met een voorleeskwartier.

Onder het motto 'lezers maak je samen" zetten we dit jaar in op ouderbetrokkenheid. Ondanks corona willen we ouders toch tot in de klas brengen. Vandaar dat aan onze ouders gevraagd werd een filmpje op te nemen van een voorgedragen gedicht zodat dit in de klas getoond kan worden. Anderstalige of meertalige ouders kunnen een filmpje sturen van een gedicht in hun moedertaal. Op die manier brengen we ook hun thuistaal tot op de school en kunnen kinderen kennismaken met brede taal.

De leerlingen van de 3de graad schrijven zélf een gedicht over wat corona met hen doet.

We blijven ons inzetten om een sterk leesbeleid te organiseren voor al onze leerlingen. Deze voorleesweek zet het belang van voorlezen binnen het hele leesproces nog eens in de kijker.

 

 
afbeelding van Directeur Sophie

Vanaf 1 september 2020 is onze gemeente Merelbeke een Octopusgemeente en zijn alle basisscholen op de gemeente Octopusscholen.

Dat betekent dat we streven naar duurzaam woon-schoolverkeer en naar kindvriendelijke schoolomgevingen en -routes.

In de hedendaagse schoolomgeving is er:

  • behoefte aan veilige schoolomgevingen met ruimte voor stappers en trappers (blauwe laag)
  • behoefte aan vergroening (groene laag)
  • behoefte aan beweging (rode laag)
  • behoefte aan ontmoeting (oranje laag)

Een gelaagde schoolomgeving waar het aangenaam vertoeven is en waar voetgangers en fietsers worden aangetrokken.

De gemeente Merelbeke maakte reeds werk van een duidelijke visualisatie van de schoolomgevingen. Zebrapaden werden in een opvallend kleurtje gestoken en scholen werden visueel sterker aangeduid.

In de week van de mobiliteit – van 16 tot en met 22 september- gingen we alvast van start met de eerste actie als Octopusschool.

Vrijdag 18 september 2020 was het STRAPDAG!

afbeelding van Directeur Sophie

Pagina's

Abonneren op GILKO Merelbeke RSS