Verslag donderdag 7 mei

U bent hier

Deze morgen hebben Justine (de leerlinge van het atheneum) en ikzelf de lagere school van Toucountouna opnieuw bezocht.  We hebben nu vooral deelgenomen aan de dag.  We hebben de juf van het eerste leerjaar geholpen bij haar les om de leerlingen het woord ‘balaie’ te leren schrijven.  Dit woord kwam uit de zin: “Sarah balaie la classe”.  Misschien kunnen jullie eens opzoeken wat dat woord betekent.

In de speeltijd heeft Justine een beetje met de kinderen gepraat en we hebben zo nog een paar antwoorden op jullie vragen gevonden.  In een volgend berichtje daarover meer.  We hebben hen ook ballonnen gegeven en tijdens de speeltijd met hen gespeeld. 

Daarna heeft Kaurel, een jongen uit het 3de leerjaar, ons zijn huis getoond.  Hij mocht even van school weg, omdat zijn mama de juf van het eerste leerjaar is.  Zijn papa was ook niet thuis, want hij is verpleger.  Maar de buurvrouwen waren er wel en hebben ons ook in één van hun huizen binnen gelaten. 

Kaurel woont met zijn mama, papa, oudere broer en jongere zus in een rechthoekig stenen huis.  Het huis heeft 3 kamers.  De grootste is de woonkamer, de twee kleinere zijn slaapkamers.  De keuken is voornamelijk buiten.  Samen met nog een tweede stenen huis en een traditioneel rond lemen huis en een toilet staan ze rond een klein pleintje.  Als Kaurel niet op school is, speelt hij meestal buiten op het pleintje of in de rest van het dorp.  Slapen doet hij binnen op een tapijtje.  Zelf zal je Kaurel niet vaak op de foto’s zien, want hij was een beetje beschaamd. 

Ook groeten van Justine en Kaurel