10 redenen waarom lezen zo belangrijk is

Voor het eerst zijn we het schooljaar gestart met een leescoach voor onze school: Nadine Boone. Nadine wil vooral begeesteren. Ze wil kinderen GOESTING geven in boeken en in lezen. Ze is de lijfelijke leesmeeuw uit onze schoolse visie.

Strappen jullie mee?

Op vrijdag 16 september 2022 gaan we ‘Samen sterk Strappen’. De auto blijft aan de kant met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Naast een aangename schoolomgeving is het bewezen dat beweging positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat. Kom dus zeker op deze dag te voet of met de fiets naar school. Probeer ook na de Strapdag te blijven strappen.

De Vlaamse Week tegen Pesten 2022

Van vrijdag 18 februari t.e.m. vrijdag 25 februari 2022 maken we duidelijk dat pesten niet kan. De Week wil een aanmoediging en een inspiratie zijn om werk te maken van een pestvrije omgeving voor kinderen en jongeren. In deze week zetten we onze 5 kernwaarden nog eens in de kijker en nemen al onze leerlingen deel aan een warme, respectvolle opdracht! https://youtu.be/6T1szjhJjGI

Inschrijvingen broers en zussen en aanmeldprocedure nieuwe inschrijvingen

Beste ouders, Vanaf 17 januari 2022 starten de nieuwe inschrijvingen voor de scholen van Gent en Merelbeke.Verdere informatie is te vinden in bijlage. Belangrijke data!• 17-28 januari 2022: °2020 broer/zus en kind van personeel – inschrijven via de school• 16 februari 2022 vanaf 12u ’s middags tot 16 maart 12u ’s middags: aanmelden• 28 maart 2022 vanaf 12u ’s middags: resultaat bekend aan scholen en ouders• 29 maart 2022 – 4 mei 2022: inschrijven kinderen met toewijzing via de school• 6 mei 2022 vanaf 9u : start vrije inschrijvingen Wie meldt aan?• Alle kinderen die geboren zijn in 2020• Alle kinderen die volgend schooljaar van school willen veranderen Het filmpje met uitleg over de aanmeldingsprocedure staat op het You Tube kanaal.

Nieuwe maatregelen vanaf 8 november

Vanaf maandag 8 november zijn er voor onderwijs nieuwe maatregelen van kracht. We zetten ze even op een rijtje: Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar dragen vanaf 8 november binnen opnieuw een mondmasker op school.Als de leerlingen stilzitten in de klas en er is voldoende ventilatie en afstand, mag het mondmasker af.Buiten kunnen de mondmaskers af.Leerkrachten van het vijfde en zesde leerjaar moeten geen mondmasker dragen tijdens het lesgeven vooraan in hun klas.Vanaf 8 november worden enkel nog leerlingen basisonderwijs getest als ze symptomen vertonen.Bij 4 of meer besmettingen in een klas in 1 week treedt een procedure tegen clusteruitbraken in werking. Dit betekent dat de klas 1 week in quarantaine wordt geplaatst. We vragen om als ouder steeds het mondmasker te dragen bij het betreden van het schooldomein. Bedankt om het, samen met het GILKO team, zo gezond mogelijk voor iedereen te houden.