Nieuwe maatregelen vanaf 8 november

Vanaf maandag 8 november zijn er voor onderwijs nieuwe maatregelen van kracht. We zetten ze even op een rijtje: Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar dragen vanaf 8 november binnen opnieuw een mondmasker op school.Als de leerlingen stilzitten in de klas en er is voldoende ventilatie en afstand, mag het mondmasker af.Buiten kunnen de mondmaskers af.Leerkrachten van het vijfde en zesde leerjaar moeten geen mondmasker dragen tijdens het lesgeven vooraan in hun klas.Vanaf 8 november worden enkel nog leerlingen basisonderwijs getest als ze symptomen vertonen.Bij 4 of meer besmettingen in een klas in 1 week treedt een procedure tegen clusteruitbraken in werking. Dit betekent dat de klas 1 week in quarantaine wordt geplaatst. We vragen om als ouder steeds het mondmasker te dragen bij het betreden van het schooldomein. Bedankt om het, samen met het GILKO team, zo gezond mogelijk voor iedereen te houden.

Strappen jullie mee?

Vrijdag 17 september strappen en trappen we met zoveel mogelijk naar school. We laten de auto thuis, zorgen zo voor een rustige, veilige schoolomgeving en het is goed voor het milieu!Redenen genoeg dus om vrijdag je fiets, skateboard, wandelschoenen… boven te halen en zo naar school te komen. Oefen alvast het straplied met onderstaand filmpje! https://www.youtube.com/watch?v=7Q_wWNOZPnU

Welkom terug!

Normaal gezien verwelkomen we jullie allemaal graag samen op de infoavond, net voor jullie meer info ontvangen van de klasleerkracht van jullie zoon of dochter. Aangezien we de veiligheid voorop stellen, verkiezen we om onze info digitaal te bezorgen zodat jullie onmiddellijk naar de klas van jullie zoon of dochter kunnen maar weet dat jullie steeds welkom zijn! We wensen jullie morgen een boeiende infoavond toe!Tot binnenkort. Met vriendelijke groetenSophie Lejeune en Rebecca Pauwels Welkom-terug-op-ons-GILKO-schipDownload

Welkom terug!

Het is bijna zover. Volgende week woensdag zien we jullie allemaal graag terug om schooljaar 21-22 in te zetten! We kijken er alvast naar uit maar geniet eerst nog maar volop van de laatste vakantiedagen! Tot volgende week!

Schoolorganisatie van 29 maart tem 2 april

De lessen voor onze lagere afdelingen zijn volgende week geschorst. De lagere schoolkinderen hebben een extra vakantieweek. Toch krijgt elke leerling vandaag een oefenbundel mee naar huis met een mix van opdrachten. We moedigen hen aan om dagelijks een blaadje te maken. Wat we zeker verwachten is dat alle kinderen op de één of andere manier lezen tijdens de vakantie. Lezen kan ook leuk zijn als je op een tof leesplekje tijd maakt voor boek, een stripverhaal, … We voorzien noodopvang voor de kinderen van de lagere school. Deze communicatie werd gisteren reeds verstuurd. Voor de kleuters blijft de school gewoon open. Een specifieke communicatie hieromtrent vinden jullie in de brief hieronder.

Jeugdboekenmaand

Hebben jullie al fijne verhalen, strips, prentenboeken, gedichten… gelezen deze maand? Op deze website vinden jullie heel wat boekentips! https://www.jeugdboekenmaand.be/

Mondmaskers in derde graad.

Vanaf morgen, donderdag 18 maart, is het voor leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar verplicht om een mondmasker te dragen. Het is ook handig om steeds een extra mondmasker mee te brengen in de boekentas.

12 maart: pyjamadag

Vrijdag 12 maart 2021 is het de Nationale Pyjamadag van Bednet. En onze school doet mee. Dit jaar is het thema dromen. Want ook zieke kinderen hebben dromen en die kunnen ze van thuis uit waarmaken. Bednet zorgt er namelijk voor dat ze mee zijn met de les en al de rest, zodat zij later sterk in hun schoenen staan. Daarom mogen de leerlingen op Pyjamadag verkleed naar school komen in pyjama, maar ook in hun droomberoep. Door mee te doen steunen we zieke kinderen en maken we Bednet meer bekend. Zodat ze nog meer kinderen kunnen helpen.

STIP IT en STOP IT!

Vanaf 5 tot en met 12 februari is het de Vlaamse week tegen pesten! Samen kiezen we kleur tegen pesten en inspireren we de kinderen om te zorgen voor een pestvrije omgeving! Onze vlaggen hangen alvast op!

Inschrijvingen broers en zussen

Van 18 januari 2021 tot en met 29 januari 2021 gaat de voorrangsperiode in voor het inschrijven van broers en zussen met geboortejaar 2019. Hebben jullie een zoon/dochter die geboren is in 2019, dan kunnen jullie vanaf 18 januari op onze school inschrijven. Door de coronamaatregelen zal het dit jaar echter een beetje  anders verlopen. Gezien de scholen zich in code oranje bevinden, kunnen inschrijvingen enkel op afspraak gebeuren. Bel ons gerust op het nummer 09/210 35 70 of stuur een mailtje naar annick.van.de.wiele@merelbeke.be. Wij spreken dan samen een dag en uur af. Graag willen wij jullie daarbij ook nog even herinneren aan de maatregelen om alles veilig te laten verlopen. Handen wassen, ontsmetten en mondmasker staan nog steeds voorop. Gelieve ook zelf een pen mee te brengen voor het ondertekenen van de documenten. Wij danken jullie alvast voor het begrip.